-
Wyślemy: 09 grudnia (wtorek)
-
Podchloryn sodu stabilizowany kanister 25 kg
- Kod produktu: A4025
-
Dostępność:
Produkt dostępny
- Dodaj recenzję: (Zobacz recenzje)
-
Obserwuj produkt:
-
Historia ceny
- 98,00 zł 120,54 zł brutto
- szt.
Zamów teraz, wyślemy dziś!
Do wysyłki dziś zostało jeszcze:
Jeśli złożysz zamówienie teraz, produkty wyślemy:
poniedziałek (08 grudnia) o 14:00 09 grudnia (wtorek) o 14:00 0 szt. dostępne w magazynie, wyślemy: poniedziałek (08 grudnia) o 14:00dziśNa skróty:
Parametry produktu
Stabilizowany podchloryn sodu
- Nazwa chemiczna: chloran(I) sodu
- Inne nazwy: sól sodowa kwasu podchlorawego, roztwór podchlorynu sodu, Sodium hypochlorite (ang.)
- Wzór chemiczny: NaOCl, Nr CAS: 7681-52-9, Nr indeksowy: 017-011-00-1, Nr WE (EINECS): 231-668-3
- Wygląd / stan: ciecz, klarowna
- Barwa: przezroczysta, lekko żółta
- Zapach: charakterystyczny, drażniący
- Zawartość aktywnego chloru: ≥ 150 g/l (typowo 150–190 g/l)
- Gęstość (20 °C): 1,20–1,32 kg/l
- pH (20 °C): ≥ 11,0
- Zawartość NaOH: ≤ 2% (m/m)
- Zawartość Na2CO3: ≤ 2% (m/m)
- Opakowanie: Kanister HDPE z atestem UN, nakrętka DIN 61, z plombą i odpowietrznikiem
- Waga netto: 25 kg
- Trwałość produktu: 3 miesiące od daty produkcji
- Nazwa produktu biobójczego: PODCHLORYN SODU S JARBUR
- Numer pozwolenia na obrót produktem biobójczym: 10098/25
- Substancja czynna: aktywny chlor uwalniany przez podchloryn sodu 14,5 g/100 g
Płynny koncentrat biobójczy, przeznaczony do dezynfekcji powierzchni mających i niemających kontaktu z żywnością (bakterie, grzyby, wirusy), powierzchni związanych z pobytem lub transportem zwierząt w celu utrzymania higieny weterynaryjnej (bakterie, grzyby), układów zamkniętych (CIP) (bakterie, grzyby, wirusy), wody basenowej i pitnej (bakterie, wirusy). Produkt ogranicza rozwój bakterii i grzybów tworzących śluz w przemyśle celulozowym. Jest również stosowany do konserwacji wody w systemach chłodniczych, zwalczając bakterie (w tym Legionella pneumophila) oraz grzyby.
Zastosowanie
- Powierzchnie kontaktujące i niekontaktujące się z żywnością: Powierzchnie umyć, nanieść roztwór o stężeniu 0,2%, pozostawiając na 15 minut (bakterie i grzyby). Skuteczność wirusobójcza jest osiągana po 5 minutach dla stężenia 0,3%. Powierzchnie mające kontakt z żywnością spłukać wodą pitną.
- Dezynfekcja instalacji i obiegów zamkniętych (CIP): Instalacje umyć przed dezynfekcją. Do dezynfekcji stosuje się roztwory: od 0,1% (bakteriobójczość, wirusobójczość) do 0,3% (grzybobójczość) w czasie minimum 5 min. Po użyciu produktu powierzchnie kontaktujące się z żywnością należy spłukać wodą przeznaczoną do spożycia.
- Powierzchnie związane z pobytem lub transportem zwierząt: Po umyciu, nanieść roztwór o stężeniu 0,2% i pozostawić zwilżone na 30 minut (badano w temp. 10 st. C). Powierzchnie kontaktujące się z żywnością i paszami zwierzęcymi należy spłukać wodą pitną. Zwierzęta mogą korzystać z obszaru zaraz po dezynfekcji.
- Woda pitna: Produkt wykazuje skuteczność bakteriobójczą zgodnie z normą EN1276 (warunki czyste dla wody pitnej; stężenie 0,04%, czas kontaktu 30 minut, 15 st. C) oraz skuteczność wirusobójczą zgodnie z normą EN14476 ( 0,03%, 30 minut, 15 st. C, warunki czyste dla wody pitnej). Dawkowanie powinno być dostosowane do specyfiki dezynfekowanej wody, zgodnie z wynikami badań chemicznych i mikrobiologicznych. Woda po dezynfekcji musi spełniać wymagania zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia w sprawie wymagań dla wody przeznaczonej do spożycia.
- Baseny: Produkt wykazał skuteczność bakteriobójczą zgodnie z normą EN1276 (warunki dla wody basenowej, stężenie 0,03%, czas kontaktu 180 minut, 20 st. C) oraz skuteczność wirusobójczą zgodnie z normą EN14476 (warunki dla wody basenowej, 0,02%, 30 minut, 25 st. C). Dawkowanie powinno być dostosowane do charakterystyki basenu, zgodnie z wynikami badań chemicznych i mikrobiologicznych. W przypadku układów automatycznych korzystanie z basenu jest dozwolone w trakcie dozowania, produkt jest przeznaczony do dozowania ciągłego. W przypadku dozowania ręcznego nie należy dozować produktu w obecności kąpiących, kąpiący mogą korzystać z basenu po równomiernym wymieszaniu produktu w wodzie, ale nie wcześniej niż 30 minut po dozowaniu. Woda po dezynfekcji powinna spełniać wymagania zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia w sprawie wymagań, jakim powinna odpowiadać woda na pływalniach.
- Konserwacja wody chłodniczej: Wprowadzić 0,01% produktu do wody w układzie chłodniczym. Produkt działa skutecznie po 3 godzinach, zgodnie z normą ASTM E645-18 przy 10°C.
- Zwalczanie śluzu w przemyśle celulozowym: Wprowadzić 0,01% produktu do wody zagrożonej śluzem, skuteczność jest osiągana po 3 godzinach wobec bakterii i po 24 godzinach wobec grzybów, zgodnie z normą ASTM E1839-20 przy temperaturze 32°C dla bakterii i 25°C dla grzybów.
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie
Oznakowanie zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1272/2008 [CLP/GHS]
NIEBEZPIECZEŃSTWO / Zawiera: chloran(I) sodu roztwór wodny
Substancje żrące |
Substancje szkodliwe dla środowiska |
|
Zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia: |
|
Zwroty określające warunki bezpiecznego stosowania: |
|
Produkt tylko dla firm | Produkt przeznaczony do użytku profesjonalnego
Produktów biobójczych należy używać z zachowaniem środków ostrożności. Przed każdym użyciem należy przeczytać etykietę i informacje dotyczące produktu. |
|
Informacje dotyczące transportu ADR: |
|
Podchloryn sodu - zastosowanie do dezynfekcji i mycia powierzchni, uzdatniania wody, wybielania w przemyśle papierniczym i włókienniczym i wielu innych rzeczy.
Po więcej informacji na temat stosowania podchlorynu sodu zapraszamy do przeczytania artykułu na naszym blogu: Podchloryn sodu - zastosowanie i charakterystyka
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.
English
Český
Deutsch
Español
Slovenská